
Opbevar Beef Jerky korrekt: Så forbliver dit Jerky længere holdbart
Benjamin JacobsDele
Beef Jerky er en lækker og proteinrig snack, som du kan nyde overalt og når som helst. I forhold til andre lækkerier har tørret kød den fordel, at det har en lang holdbarhed. Ved korrekt opbevaring forbliver den behagelige konsistens og den lækre smag i lang tid. Hvis du derimod opbevarer dit jerky forkert, kan det ske, at kvaliteten falder, og det hurtigere bliver dårligt.
Vi afslører, hvordan du opbevarer Beef Jerky, så det forbliver særligt frisk i lang tid.
Hvad sker der, hvis jeg ikke opbevarer Beef Jerky korrekt?
Så snart du åbner en ny pakke Beef Jerky, kommer der uundgåeligt luft indeni. Dette gør, at det med tiden ikke kun tørrer ud og mister sin behagelige konsistens, men det kan også miste smag. En allerede åbnet pakke bør du spise inden for en uge, helst inden for to eller tre dage forbruge.
Også uåbnet jerky kan med tiden blive dårligt, hvis det opbevares forkert. Selvom det er et produkt, der i forhold til mange andre fødevarer har en meget lang holdbarhed, bør du opbevare det korrekt. Kun på den måde kan du sikre, at kvaliteten forbliver intakt over en lang periode.
Holdbarheden af Beef Jerky forkortes primært ved kontakt med fugtighed og ilt. Tørret kød har en særlig lang holdbarhed, da det under fremstillingen dehydrerer, altså får fjernet sin væske. Ved ny kontakt med vand kan beef, ligesom frisk kød, blive dårligt hurtigere. Derudover er købt jerky som regel markant længere holdbar end hjemmelavet, da det pakkes lufttæt. Dette gør, at det ofte er holdbart i op til et år og kan være uskadt selv efter udløbet af mindste holdbarhedsdato. Hjemmelavet Beef Jerky har derimod en holdbarhed på højst to måneder og bør derfor spises hurtigt.
Opbevaring af Beef Jerky: Dette bør du tage hensyn til ved opbevaring
For at forlænge holdbarheden af Beef Jerky, bør du beskytte det så godt som muligt mod miljøpåvirkninger som luft, vand, sollys og temperaturudsving beskytte.
Undgå luft
Som nævnt før fører ilt over tid til en nedsat kvalitet af tørret kød. For at forlænge holdbarheden bør du kun åbne købt beef jerky, når du vil nyde det med det samme. Efter åbning bør du spise det så hurtigt som muligt eller forsegle det lufttæt. Det samme gælder for hjemmelavet jerky.
Undgå fugt
Jo tørrere du opbevarer dit jerky, desto længere forbliver det friskt. Gennem fugtighed øges risikoen for, at kødet bliver angrebet af bakterier og i sidste ende bliver dårligt. På et så tørt sted som muligt forbliver din snack derimod længe frisk og lækker.
Undgå direkte sollys
Selvom sollys bidrager til et tørt miljø, bør du beskytte dit tørrede kød mod direkte sollys. For meget lys kan også få det til at blive dårligt hurtigere. Et mørkt spisekammer eller et skab er derfor særligt godt til at opbevare Beef Jerky.
Vær opmærksom på en konstant temperatur
Beef Jerky trives bedst, når det opbevares ved en så konstant temperatur som muligt. Temperaturudsving og ekstreme temperaturer bør undgås. Vælg om muligt et sted med en kølig temperatur - både for høje og for lave temperaturer kan skade beefet på sigt.
Frys ikke dit jerky
Mange fødevarer kan du uden problemer fryse og senere tø op, uden at kvaliteten påvirkes nævneværdigt. Beef Jerky hører dog ikke til disse produkter. Både konsistens og smag samt næringsværdier kan lide under fryseprocessen.
Tag fat i kvalitets Beef Jerky
Jo bedre kvaliteten er, desto højere er sandsynligheden for, at dit Jerky forbliver friskt og lækkert i lang tid. Vælg derfor kun højkvalitets Beef Jerky fra producenter, du har tillid til. Selvom kemikalier muligvis kan forlænge holdbarheden af tørret kød, bør du undgå produkter med kunstige konserveringsmidler og i stedet satse på gode råvarer og den rigtige opbevaring.
Ofte stillede spørgsmål: Opbevaring af Beef Jerky
Hvor længe kan købt Beef Jerky holde sig?
Lufttæt emballeret Beef Jerky har den fordel, at det i forhold til mange andre fødevarer er meget langtidsholdbart. Som regel kan du nyde det i op til et år. Efter udløbsdatoen er det dog ofte stadig ikke fordærvet.
Skal jeg opbevare Beef Jerky i køleskabet?
Uåbnet Beef Jerky behøver du ikke opbevare i køleskabet. Et mørkt, lufttæt og køligt sted som et spisekammer eller et skab er ideelt til opbevaring. Selv efter åbning behøver det ikke nødvendigvis at komme i køleskabet, selvom de kølige temperaturer bestemt ikke skader kødet.
Hvordan skal jeg opbevare en åbnet pakke Beef Jerky?
Også en åben pakke Beef Jerky bør du opbevare så Hvis konsistensen af dit Beef Jerky er blevet for hård, er der nogle måder at gøre dit Beef Jerky blødere på. Se vores blogartikel: Gøre Beef Jerky blødere.
Hvad skal jeg gøre, hvis mit Beef Jerky bliver for hårdt?
Ben Jacobs, grundlægger af SimpleJerky, bragte sin passion for autentisk Beef Jerky fra USA til Østrig. Inspireret af barndomsminder fra små, familieejede butikker i det landlige nordvestlige Connecticut, skaber han et håndlavet jerky med de højeste kvalitetskrav, fri for kunstige tilsætningsstoffer og lavet af lokalt oksekød.