Ofte stillede spørgsmål om Simple Jerky

Hvordan kom I på idéen om at lave Beef Jerky?

Helt enkelt: vi er begge Jerky-elskere og har altid været meget forkælet med håndlavet, ægte amerikansk Jerky fra små "butcher shops". Men vi kunne ikke finde noget godt Jerky i Østrig, kun fabriksmassevarer, der smagte lige så kemisk, som de duftede. På et tidspunkt fik vi fat i et flot stykke kød og lavede vores eget Jerky i vores køkkens varmluftsovn. Det var over julen 2013. Nogle uger senere, i januar 2014, kom tanken om, at hjemmelavet Jerky også ville blive værdsat af mange andre - Simple Jerky blev født!

Hvor har I opskrifterne fra?

Nogle af vores smagsvarianter er absolutte egenkreationer - Austrian Style er f.eks. inspireret af den gode, traditionelle svinekødssvøbe eller en sprød steg. Berlin Style Curry er baseret på den berømte currywurst. Hawaiian Teriyaki, Redneck BBQ og vores Smoky Original er dog meget typiske jerky opskrifter, som man kender fra USA.

Hvor kommer jeres kød fra?

Fra Østrig. 100%.

Hvad er vigtigt for jer, når I køber kød?

Udover selve kødets kvalitet er der også andre ting, der er vigtige for os ved køb af kød - korte transportveje og værdige metoder for dyrene, sporbarhed, høje kvalitetskontroller og -standarder, samt en moderne miljøforvaltning fra leverandørens side. 

Hvorfor Weiderind og ikke Biorind?

I begyndelsen ville vi hoppe på økologitoget, men vores mening ændrede sig efter utallige samtaler med bønder og slagtere, der alle gav os et meget godt indblik i kødforarbejdningsindustrien.

Det er vigtigt for os, at dyrene er græssende kvæg, dvs. at de har bevægelsesfrihed og kun får deres naturlige føde - græs. I mellemtiden kommer der flere og flere studier frem, der viser, at kød fra naturligt fodrede græssende kvæg er lige så sundt som "økologisk kød". Økologisk betyder i de fleste tilfælde umulige krav og enorme omkostninger for landmændene, men garanterer kun i meget begrænset omfang "lykkeligere køer". Specielt for et produkt som Jerky betyder "økologisk" i de fleste tilfælde, at kødet stammer fra meget gamle, hunlige dyr. Selvfølgelig står der så "økologisk" på emballagen, men kun produktkvaliteten lider under det. Til vores Jerky bearbejder vi derfor magre kødstykker fra ungtyre.

Kort sagt: For forbrugeren - og også for os - er det især vigtigt med en artsspecifik opdræt, naturlig fodring, bevægelsesfrihed, en miljøbevidst produktion samt en dyrevelfærdsmæssig slagtning og en fremragende kød kvalitet.

Er Ist Simple Jerky fri for glutamat?

Nej. Nogle af vores ingredienser til vores opskrifter indeholder små mængder af glutamater.

Bruger I smagsforstærkere eller andre kemiske/ikke-naturlige tilsætningsstoffer?

INGEN!

Er jerky'en egnet til en kost i henhold til Paleo-diæten?

Så længe Jerky ikke indeholder tilsætningsstoffer, sukker, soja og kemi, er det Paleo. Vi bruger ingen tilsætningsstoffer, ingen kemi, men vores smagsvarianter indeholder små mængder sukker og sojasauce. Så vi påstår ikke, ligesom mange andre producenter, at vi er 100% Paleo-venlige. Om vores Jerky passer ind i jeres Paleo-kost, må I selv afgøre - Simple Jerky er 100% østrigsk græsfodret oksekød, INGEN natriumnitrater, INGEN fosfater, INGEN smagsforstærkere, INGEN andre tilsætningsstoffer.

Der er nogle jerky-producenter, der næsten udelukkende reklamerer med, at de er Paleo. ;) ;) ;) Indtil for nylig kunne man stadig læse på deres hjemmeside, at natriumnitrater faktisk blev brugt til produktionen. På nuværende tidspunkt er der dog ikke længere nogen ingredienser opført på den nævnte side, og selv to links, der "uafhængigt" skulle bekræfte, at deres jerky er Paleo, fungerer ikke længere............

Endnu et sidste ord om Paleo: vi har IKKE grundlagt Simple Jerky, fordi vi vil tjene den nyeste trenddiæt, der allerede er glemt om to år. Vi vil lave det bedste BEEF JERKY, et rent kvalitetsprodukt til kødelskere.

Hvad er de gennemsnitlige næringsværdier for Simple Jerky?

I finder de præcise næringsværdier for hver smag under de respektive produktbeskrivelser!

Er Simple Jerky "autentisk" Beef Jerky?

Naja.....en halvdel af Simple Jerky Duoet er født amerikansk, og voksede op med autentisk Beef Jerky. Man kunne altså sige: Mere autentisk bliver det IKKE!

Desværre laver mange fejlen og forveksler Billtong med Beef Jerky og tror derfor, at vores Jerky ikke er "autentisk". Folk, Billtong og Beef Jerky er to forskellige produkter! Desværre må jeg igen påpege andre producenter, der producerer Billtong, men kalder det Jerky. Hvorfor gør de det? Fordi Billtong kræver mindre arbejde og kan produceres billigere, mens termen Jerky er mere kendt. Billtong hænges op i store strimler og lufttørres. Jerky skæres i små strimler, og HVER ENKEL STRIMLE lægges manuelt, og det hele lufttørres derefter ved temperatur. Også opskrifterne har store forskelle. Derfor er smag og konsistens af disse to produkter forskellige. Man laver jo heller ikke en Currywurst og kalder den Bosna ;)

_______________________________________________________________________

Hvis I har flere spørgsmål til os, så skriv venligst en email (office@simplejerky.at), og vi står gerne til rådighed!

Til slut har vi her samlet nogle, delvist meget sjove spørgsmål, som vi faktisk og med fuld alvor er blevet stillet på fagmesser og på markeder i løbet af tiden, og som altid har "overrasket" os lidt.

Er det chokolade?

Er det tørret frugt?

Er det tobak?

Er jerky vegansk?

Er det vegetarisk?