
"Østrigsk kød og den perfekte produktionssted"
Sabine JacobsDele
"Som I måske har bemærket, har vores producentstempel ændret sig i de seneste måneder. Derfor har vi naturligvis modtaget nogle spørgsmål, og derfor afklarer vi mysteriet om det tjekkiske stempel her i en lille artikel."
I løbet af over 6 år fik vi produceret af 5 forskellige slagterier. Det var altid vigtigt for os: Vi ville have 100% østrigsk kød. Men selvfølgelig måtte vi også tage andre faktorer i betragtning. For eksempel var nogle virksomheder simpelthen ikke udstyret til at producere Beef Jerky. Der manglede enten ryggeværelser, der var store nok, eller tid fra producenternes side til at producere vores produkt ved siden af den løbende drift. Ofte manglede der også arbejdskraft, der virkelig kunne tage sig af vores Jerky. Derudover kom der pludselige prisændringer og unøjagtigheder under produktionen.Vi har brug for en pålidelig partner!
Kort sagt - vi havde brug for en pålidelig, professionel partner, der kunne levere det nødvendige udstyr, knowhow og passion for vores produkt. Vi ønskede absolut at holde produktionen i Østrig, men kunne simpelthen ikke finde den partner, som vi så desperat havde brug for til vores virksomhed. I 2019 udvidede vi vores søgeområde til Tjekkiet og fandt det, vi ledte efter. Vi tog os god tid, besøgte manufakturen og lavede en række testproduktioner. I slutningen af foråret 2020 blev kontrakterne underskrevet, og produktionen var officielt begyndt.
Succes!
"Vores nuværende fabrik opfylder endelig alle vores krav og ønsker - fra medarbejdernes engagement til alle maskiner og nødvendige medarbejdere, til den absolutte pålidelighed. Vi tror, I er enige med os, når vi siger, at vores Simple Jerky aldrig har været så godt. Det har præcis den konsistens og den smag, som vi altid har stræbt efter i vores produkt."
Østrigsk kød - en grundbetingelse
Den næste hindring var det østrigske kød. Mange slagterivirksomheder, som vi lærte at kende i løbet af tiden, ville næppe have givet os frihed til at vælge kød. Vores tjekkiske partner forsikrede os dog fra starten, at det udelukkende var os, der bestemte, hvor vores kød kom fra.
"Det er ikke kun som ejere af Simple Jerky, men også som forbrugere, meget vigtigt for os, at vores oksekød har den bedst mulige kvalitet. Og kvalitet inkluderer for os ikke kun smag og tekstur, men også dyrevelfærd og respektfuld behandling af dyret. En grusom masseopdræt, ingen artsspecifik fodring, lange transportveje og en ikke dyrevenlig, human slagtning er slet ikke en mulighed for os."
Firmaen Alpenrind i Salzburg har længe været vores partner, og de leverer stadig kød til vores tjekkiske manufaktur. Alpenrind Salzburg garanterer (og dokumenterer) ikke kun en fuldstændig sporbarhed, de følger også en streng miljøledelse i henhold til ISO 14001 og forpligter sig frivilligt til mærkningssystemet "bos®".
Vi viser jer her et eksempel på, hvordan vores følgeseddel fra Alpenrind ser ud:
Men emissionerne!
"Naturligvis er det også et emne for os. Firmaet Frigologo har kørt turen til Tjekkiet i mange år. Vores kødordre hos Alpenrind er derfor ikke en ekstra tur, men bliver integreret i eksisterende leverancer. I den forstand forårsager vi i det mindste ikke yderligere miljøskadelige emissioner."Så alt i alt....
"Det absolutte ideelle tilfælde ville naturligvis være at opdrætte græsningskvæg ved siden af slagtningen og dette direkte ved siden af fabrikken. Hele dette så i Østrig. Men når man opbygger en virksomhed, skal man være villig til at indgå kompromiser, og vi har på dette punkt fundet den bedste løsning for os."Vi håber, at denne artikel afklarer nogle ting! Hvis I har yderligere spørgsmål, bedes I kontakte os (Kontakt) eller direkte til firmaet Alpenrind på www.alpenrind.at.