Warum unbedingt österreichisches Rindfleisch?

Hvorfor nødvendigvis østrigsk oksekød?

Benjamin Jacobs
Vi kunne nu give nogle helt korte, enkle svar på dette ofte stillede spørgsmål. For eksempel, fordi østrigsk oksekød nogle gange er det bedste. Også fordi vi ved, hvilke næsten okseparadisiske levesteder der findes og udnyttes. Selvfølgelig også fordi vi er en østrigsk virksomhed og ønsker at hente vores råvarer fra Østrig. Men det er alle sammen mere subjektive grunde. Derfor her nogle fakta, der viser, hvorfor østrigsk oksekød er førstevalget for Simple Jerky:

  • Den gennemsnitlige østrigske landmand har kun 31,6 køer.
  • I alt er der i Østrig omkring 2 millioner køer.
  • Kun 5% af kvægfarme har mere end 100 køer.
  • I Østrig er der 61.765 kvægfarme.
  • 60% af den landbrugsjord, der anvendes i Østrig, er græsarealer/engarealer.
  • 2/3 af de 165.000 østrigske gårde ligger i Alperne.
Og her er de to vigtigste grunde for os:

  • Den østrigske dyreværnslov betragtes som den strengeste EU-lov.
  • Brugen af væksthormoner og antibiotika som forebyggende foranstaltning i foder er forbudt.
    (Kilde: www.aac.or.at)
"Den gennemsnitlige størrelse af virksomhederne udelukker i vid udstrækning dyrehold i stor skala."I international sammenligning fremstår kvægholdet i Østrig som småstruktureret. Primært i Alperne er dyrenes kost baseret på græs, hø og ensilage. Antibiotika og kraftfoder er forbudt. Tilstrækkelige græsningsarealer giver et perfekt levested, som også udnyttes. Alt dette er for os grund nok til at holde os til østrigsk kød.
Tilbage til bloggen